Pierś z kurczaka nadziewana cukinią i marchewką. Pierś z kurczaka z pysznym nadzieniem z warzyw, owinięta w szynkę parmeńską i pieczona w piekarniku. Pierś podana z ziemniaczaną sałatką.
Pierś z kurczaka nadziewana cukinią i marchewką
Ingredients
Na pierś z kurczaka
- 2 średnie piersi z kurczaka
- 1 cukinia
- 1 większa ugotowana marchew
- papryka słodka
- czosnek granulowany
- kmin rzymski
- gałka muszkatołowa
- 6 plastrów szynki parmeńskiej
Na sałatkę
- 6 małych ugotowanych ziemniaków
- 100 g ugotowanego i obranego bobu
- 1 łodyga selera naciowego pokrojonego w kostkę
- 1/2 awokado pokrojone w kostkę
- sałata porwana na mniejsze kawałki
- musztarda
- majonez
- sol
- pieprz
Instructions
Na pierś z kurczaka
- Piersi umyć i rozkroić tak, żeby uzyskać płaski płat mięsa. Wysmarować przyprawami. Na wierzch nałożyć plastry cukinii i marchwi. Zwinąć. Kazdą pierś owinąć w 3 plastry szynki parmeńskiej . Piersi owinięte w szynkę umieścić w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec przez ok 40 min.
Na sałatkę
- Wszystkie składniki umieścić w misce. Doprawić solą, pieprzem. Do smaku dodać majonez i musztardę.
- Sałatkę podawać z piersią nadziewaną cukinią i marchwią.
Udostepnij :
Twitter
Telegram
WhatsApp