Szukaj
Close this search box.

Buraczane naleśniki z łososiem/Beetroot pancakes with salmon

Buraczane naleśniki z łososiem. Naleśniki z dodatkiem soku z buraka to fajna alternatywa dla kanapek na śniadanie. Naleśniki nadziewane pastą z buraczków, wędzonym łososiem, mixem sałat i serem feta. Nie tylko smacznie, ale i kolorowo na talerzu. Energetyzujące kolory na dobry początek dnia.

Buraczane naleśniki z łososiem

Składniki
  

NA NADZIENIE BURACZANE

  • 4 ugotowane lub upieczone buraki
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 garść poszatkowanego koperku
  • sól
  • pieprz

NA NALEŚNIKI

  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka soku z buraka
  • 2- 2 1/2 mąki pszennej
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 30 ml oleju

NA NADZIENIE DO NALEŚNIKÓW

  • 200 gr wędzonego łososia
  • 100 gr pokruszonego sera feta
  • pasta z buraków opcjonalnie
  • mis sałat

Instrukcje
 

NA NADZIENIE BURACZANE

  • Buraki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Dodać majonez, czosnek i koperek. Doprawić solą i pieprzem

NA NALEŚNIKI

  • W misce wymieszać dokładnie mleko i mąkę. Dodać szczyptę soli. Powstałe ciasto powinno mieć lejącą i gładką konsystencję. Odstawić na ok pół godziny. Następnie dodać oleju do dokładnego połączenia. W razie potrzeby dolać więcej mleka lub wody
  • Na rozgrzana patelnię wlać niewielką ilość oleju. Smażyć naleśniki.
  • Na każdy naleśnik nałożyć farsz, zwinąć tak, aby farsz nie wypadł. Moczyć w roztrzepanym jajku, obtaczać w bułce tartej i smażyć na patelni z olejem na złoty kolor.
  • Naleśniki posmarować burakami, ułożyć wędzonego łososia, sałatę i dodać pokruszoną fetę. Złożyć w trójkąt

 

Beetroot pancakes with salmon

 

For beetroot filling

  • 4 beetroots cooked or baked
  • 2 cloves of garlic squeezed through the press
  • 3 tablespoons of mayonnaise
  • 1 handful of finely chopped dill
  • salt
  • pepper

For pancakes

  • 1 cup of milk
  • 1 cup of beetroot juice
  • 2- 2 1/2 plain flour
  • 1 egg
  • pinch of salt
  • 30 ml of oil

For pancakes stuffing

  • 200 grams of smoked salmon
  • 100 gr crumbled feta cheese
  • beetroot paste optional
  • mix lettuce

For beetroot filling

  1. Grate beetroots on the grater with large eyelets. Add mayonnaise, garlic, and dill. Season with salt and pepper

For pancakes

  1. In a bowl, mix the milk and flour thoroughly. Add a pinch of salt. The pancake batter should have a smooth texture. Leave for rest for a half hour. Then add the oil to the batter. If necessary, add more milk or water
  2. Pour a small amount of oil over the heated pan. Fry pancakes.
  3. Place the filling on each pancake, roll it up so that the stuffing does not fall out. Soak in a beaten egg, wrap in breadcrumbs and fry in a pan with oil to a golden color.
  4. Spread the pancakes with beetroot, arrange the smoked salmon, lettuce and add crumbled feta cheese. Fold into a triangle

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube