Biały serek z chrzanem i rzodkiewką. Pomysł podpatrzyłam na jednej z grup kulinarnych. Lubię biały ser pod każdą postacią. W takiej wariacji jeszcze nie jadłam. Serek jest tak smaczny, że zagościł na stałe w moim jadłospisie. Serek z rzodkiewką, czerwoną cebulą, kiszonym ogórkiem i chrzanem. Prosty w przygotowaniu i niesamowicie smaczny. Jest moc.
Biały serek z chrzanem i rzodkiewką
Składniki
- 250 g półtłustego twarogu
- 1 pęczek rzodkiewek pokrojonych w drobną kostkę
- garść drobno posiekanego szczypioru
- 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w drobną kostkę
- 2 łyżeczki chrzanu
- 4 średnie ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę
Instrukcje
- W dużej misce umieścić twaróg i rozdrobnić widelcem. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Przepis, którym się inspirowałam można znależć tutaj https://www.instagram.com/p/B23P-wKoE8P/
White cheese with horseradish and radish
- 250 g Garlic & Herb Roule
- 1 bunch of radishes cubed
- a handful of finely chopped chives
- 1/2 red onion finely diced
- 2 teaspoons horseradish
- 4 medium pickled cucumbers finely diced
- Put cheese in a large bowl and crush with a fork. Add the remaining ingredients and mix well. Season to taste with salt and pepper