Bekonowa pasta na kanapki/Bacon jam

Bekonowa pasta na kanapki. Przepis zaintrygował mnie ze względu na nazwę i wykonanie. Kilka osób, jak powiedziałam co robiłam miało mieszane uczucia. W zasadzie nie wiem czemu, bo przecież te samy osoby deklarują swoją miłość do smalczyku ze skwarkami, rozsmarowanym  na pajdzie chleba. Pasta z bekonu idealna jest jako dodatek do świeżego pieczywa.  Świetnie tez sprawdza się z serami oraz jako nadzienie w mięsach. Ostatnio wykorzystałam ta paste do nadziania piersi z kury. Szczerze polecam.

Bekonowa pasta na kanapki

Ingredients
  

  • 450 g wędzonego boczku pokrojonego w kostkę
  • 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę
  • 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 1 łyżka oleju
  • 45 g brązowego cukru
  • 1 łyżka sosu Sriracha
  • 125 ml mocnej kawy
  • 65 ml octu winnego
  • 85 g syropu klonowego
  • 125 ml burbonu

Instructions
 

  • Na rozgrzanej patelni usmażyć boczek na brązowo. Zdjąć z patelni.
  • Na osobnej patelni, na łyżce oleju podsmażyć do miękkości cebulę z czosnkiem.
  • Dodać pozostałe składniki i 125 ml wody. Gotować/ Dusić na małym ogniu przez około godziny regularnie mieszając. Dusic do takiego momentu, gdy nie można odróżnić cebuli od boczku. Przerzucić do blendera. Blendowac pulsująco prze 3 sekundy, żeby zachować teksturę. Przełożyć do słoika

 

Udostepnij :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Więcej przepisów

Awokado

Jajko zapiekane w awokado

  English : Ingredients : 2 avocados 4 rashers of smoked back bacon 4 eggs salt and pepper METHOD Preheat your grill to maximum, then lay the bacon on the

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube