Zdrowo, smacznie i kolorowo na talerzu. Awokado i tuńczyk. Badania wykazały, że spożywanie awokado każdego dnia może być kluczem do utrzymania w ryzach złego cholesterolu. No to trzymamy zajadając się owocem awokado, ryby i dodatkiem czerwonej papryki.
Awokado nadziewane tuńczykiem
Składniki
- 1 awokado
- 1 puszka tuńczyka
- ¼ szklanki pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
- 1 łyżka posiekanego drobno jalapeno
- ¼ filiżanki z grubsza posiekanych liści kolendry
- Kilka pokrojonych na pól zielonych oliwek
- 1 łyżka soku z limonki
- sól i pieprz do smaku
Instrukcje
- Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę . Miejsce po pestce poszerzyć , wyciągając część miąższu łyżeczką. Miąższ przełożyć do miski . Rozdrobnić widelcem . Dodać tuńczyka z puszki , posiekaną czerwoną paprykę i jalapeno . Dorzucić poszatkowaną kolendrę i oliwki . Wlać sok z limonki. Wymieszać wszystko razem . Doprawić solą i pieprzem.Farszem wypełnić zagłębienia awokado
Źródło inspiracji
https://uk.pinterest.com/pin/378161699939256443/