Awokado nadziewane tuńczykiem

Zdrowo, smacznie i kolorowo na talerzu. Awokado i tuńczyk.  Badania wykazały, że spożywanie awokado każdego dnia może być kluczem do utrzymania w ryzach  złego cholesterolu.  No to trzymamy zajadając się owocem awokado, ryby i dodatkiem czerwonej papryki.

Awokado nadziewane tuńczykiem

Ingredients
  

  • 1 awokado
  • 1 puszka tuńczyka
  • ¼ szklanki pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
  • 1 łyżka posiekanego drobno jalapeno
  • ¼ filiżanki z grubsza posiekanych liści kolendry
  • Kilka pokrojonych na pól zielonych oliwek
  • 1 łyżka soku z limonki
  • sól i pieprz do smaku

Instructions
 

  • Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę  . Miejsce po pestce poszerzyć , wyciągając część miąższu łyżeczką. Miąższ przełożyć do miski . Rozdrobnić widelcem . Dodać tuńczyka z puszki , posiekaną czerwoną paprykę i jalapeno . Dorzucić poszatkowaną kolendrę i oliwki . Wlać sok z limonki. Wymieszać wszystko razem .  Doprawić solą i pieprzem.Farszem wypełnić zagłębienia awokado

Podziel się :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zobacz i subskrybuj nasz nowy kanał na YouTube