Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie z ryżem
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania
10
minuty
minut
Czas gotowania
40
minuty
minut
Łączny czas
50
minuty
minut
Rodzaj
Main Course
Kuchnia
international
Porcje
6
Składniki
750
g
polędwicy wieprzowej pokrojonej w plastry ok 1.5 cm
sól
pieprz
1
łyżeczka słodkiej papryki
1
łyżeczka ziół
tymianek, oregano, majeranek
2
łyżki oleju
250
g
brązowych pieczarek pokrojonych w plastry
1
marchew pokrojona w plastry
1/3
szkl białego
wytrawnego wina
500
ml
bulionu wołowego
lub więcej
2
łyżki sosu worcestershire
3
ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
3/4
szkl ryżu arborio
1
szkl tłustego mleka
100
ml
słodkiej śmietanki do sosów
1
łyżeczka musztardy paprykowej
2
łyżki tartego parmezanu
1
łyżka ziół
tymianek, majeranek
Słowo kluczowe
parmezan, pieczarki, polędwiczki wieprzowe, ryż