Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić. Międzyczasie wymieszać w miseczce ocet balsamiczny, oliwę, miód i musztardę. Dodać sól i pieprz do smaku. Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski. Cebulę pokroić w piórka.Mango i awokado pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć i skopić sosem z octu balsamicznego. Wymieszać z makaronem
Polędwicę posypać pieprzem grubo zmielonym z każdej strony. Doprawić czosnkiem , rozmarynem , tymiankiem , majerankiem , gorczyca, cząbrem i kminkiem. Obsmażyć na złoty kolor na patelni z rozgrzanym olejem – mięso powinno pozostać sprężyste.Przełożyć polędwiczkę do brytfanny i polać ją tłuszczem ze smażenia. Wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika .
(Czas pieczenia polędwiczki - podziel jej wagę na pół i uzyskasz maksymalny czas jaki powinna spędzić w piecu, u mnie 20-25 minut. Przed krojeniem i podaniem mięsa na stół odczekaj 5-7 minut)