Cofnij
Drukuj
Mniejszy
Normalny
Większy
Czerwone jajka z pastą awokado
Wydrukuj przepis
Składniki
Na jajka:
6
jaj
500
ml
soku z buraków
Pasta z awokado
2
awokado
100
gram
fety
1/2
szklanki prażonych pistacji
ząbek czosnku
1/4
pęczka natki pietruszki
1/4
pęczka szczypiorku
sól
pieprz
Instrukcje
Na jajka:
Jaja ugotować na półtwardo we wodzie. Obrać ze skorupy i dogotować w soku buraczanym, żeby uzyskać ładny, czerwony kolor.
Na pastę:
Awokado obrać i rozgnieść w misce widelcem. Dodać pokruszone, prażone pisatcje, fetę .Dorzucić posiekaną pietruszke, szczypior. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Połówki jajek ozdobić pastą z awokado.