Cofnij

Czerwone jajka z pastą awokado

Składniki
  

Na jajka:

  • 6 jaj
  • 500 ml soku z buraków

Pasta z awokado

  • 2 awokado
  • 100 gram fety
  • 1/2 szklanki prażonych pistacji
  • ząbek czosnku
  • 1/4 pęczka natki pietruszki
  • 1/4 pęczka szczypiorku
  • sól pieprz

Instrukcje
 

Na jajka:

  • Jaja ugotować na półtwardo we wodzie. Obrać ze skorupy i dogotować w soku buraczanym, żeby uzyskać ładny, czerwony kolor.

Na pastę:

  • Awokado obrać i rozgnieść w misce widelcem. Dodać pokruszone, prażone pisatcje, fetę .Dorzucić posiekaną pietruszke, szczypior. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Połówki jajek ozdobić pastą z awokado.