Cofnij

Kanapkowa pasta z pieczarek.

Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Łączny czas 30 minuty
Rodzaj Breakfast
Kuchnia international
Porcje 4

Składniki
  

  • 500 g pieczarek pokrojonych w kostke
  • 200 g półtłustego twarogu
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
  • 5 łyżek majonezu
  • sól pieprz
  • 4 łyżki oleju
  • garść posiekanego drobno koperku

Instrukcje
 

  • Cebule podsmazyć na złoto. Osobno usmazyć pieczarki. W blenderze umieścić wszystkie składniki i rozdrobnić na paste do kanapek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem wymieszać z koperkiem
Słowo kluczowe dania wegetariańskie, szybkie śniadanie, wegetariańskie