Polędwiczki doprawić solą, pieprzem i słodką papryką . Obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podlać 1 szklanką bulionu wołowego i dusić ok 20 min.
Na tej samej patelni roztopić masło na średnim ogniu i dodać pieczarki. Pozwolić im przyrumienić się z każdej strony przez 3-4 minuty. W razie potrzeby podsmażać partiami, pozostawiając przestrzeń wokół nich, aby były bardziej chrupiące.
Do pieczarek dodać cebulę i dusić kilka minut. Następnie białe wino, tymianek i czosnek. Zagotować i dobrze wszystko wymieszać. Następnie dodać suszone pomidory, pastę z suszonych pomidorów i koncentrat pomidorowy.
Dodać mieszankę bulionu wołowego i lekko zwiększyć ogień, aby delikatnie zagotować. Dodać sos sojowy i worcestershire. Gotować przez około 5 min. Dodać mleko . Zagotować. Dodać makaron i gotować do miękkości. Międzyczasie mieszać, żeby makaron się nie przypalił. Pod koniec dodać polędwiczki i wymieszać
Słowo kluczowe grzyby, pieczarki, polędwica wieprzowa, pomidory suszone