Na gorące masło, wrzucić pomidory koktajlowe. Dodać czosnek i smażyć aż pomidory puszczą soki. Dodać bulion, pomidory z puszki, zioła prowansalskie i wymieszać. Gotować ok 5 minut, następnie dodać zioła, paprykę, sos worcestershire. Dodać też brązowy cukier. Gotować do momentu aż sos się zredukuje. Do sosu dołożyć piersi z kurczaka. Przed wstawieniem do piekarnika upewnijcie się, że macie naczynie bez łatwopalnej rączki.
Na pierś z kurczaka
Pierś natrzeć ziołami, posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na lekko złoty kolor. Wyłożyć na talerz. Na wystudzone położyć plaster mozzarelli i plaster pomidora. Tak przygotowane piersi umiescić we wczesniej przygotowanym sosie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C na około 20 min.
Słowo kluczowe mozarella, pierś z kurczaka, pomidory, sos pomidorowy