Cofnij

Przepis na: kiełbasę w pikantnym sosie warzywnym

Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 30 minuty
Łączny czas 40 minuty
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Porcje 4

Składniki
  

  • 2 pętka kiełbasy u mnie swojskiej roboty
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 2 czerwone papryki pokrojone w kostkę
  • 250 g pieczarek pokrojonych w plasterki
  • kilka ogórków kiszonych pokrojonych w plasterki
  • 3 łyżki dobrej jakości pikantnego ketchupu
  • 1/2 szkl bulionu
  • olej
  • 2 ząbki czosnku
  • majeranek
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej

Instrukcje
 

  • Kiełbasę przekroić na pół, a następnie na mniejsze kawałki. Każdy kawałek ponacinać nożem. KIełbasę przesmażyć na złoty kolor z obu stron. Ściągnąć z patelni. Na tłuszcz po smażeniu kiełbasy podsmażyć cebulę, następnie dodać pieczarki i czosnek. Następnie wrzucić czerwoną paprykę i ogórki kiszone. Wszystko razem wymieszać i podsmażyć. Wlać bulion i razem dusić kilka minut. Dodać wędzoną paprykę, majeranek i ketchup, wymieszać. Dodać kiełbasę i dusić razem jeszcze kilka minut.
Słowo kluczowe kiebasa, ogórek kiszony, papryka, pieczarki