Budyń ugotować w 400 ml mleka (dodając cukier), pamiętając o zagotowaniu samego mleka jak i budyniu. Ostudzić.
Na ciasto drożdzowe
Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn). Dodać pozostałe składniki. Wyrobić i pod koniec dodać roztopiony tłuszcz. Ciasto wyrabiac do momemntu, aż będzie miękkie i elastyczne. Z ciasta zrobić kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, odstawić w ciepłe miejsce, przykryte ręczniczkiem kuchennym, do podwojenia objętości (zajmie to około 1,5 godziny).
Dwie blachy wyłożyć papierem do pieczenia.
Wyrośnięte ciasto umieścić na oprószonym blacie. Lekko wyrobić podzielić na 18 równych części. Bułeczki układać na blaszkach, w dużych odstępach. Przykryć ręczniczkiem kuchennym, odstawić na około 40 minut do ponownego wyrośnięcia ciasta. Po upływie tego czasu szklanką z niedużym dnem zrobić w każdej bułeczce mocne wgłębienie, prawie do samej blachy, nałożyć do niego budyniu a na wierzch dać 1 łyżeczkę pomarańczowej marmolady. Ciasto posmarować jajkiem roztrzepanym z 1 łyżką mleka. Odstawic na 20 min.
Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC. Wyjąć, wystudzić na kratce.