Masło roztopić w rondelku. Dodac do niego połamaną czekoladę. Mieszać az czekolada sie rozpusci i połączy z masłem. W osobnej misce ubić białka na sztywną masę. Pod koniec ubijania dodawać cukier łyżka po łyżce, nie przestając miksować. Następnie dodać żółtka oraz letnią masę czekoladową. Na koniec dodać resztę przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, szczyptę soli, cynamon i przyprawę do pierników. Masa będzie bardzo gęsta. Wyrobione ciasto wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Następnego dnia wyjąć ciasto z lodówki i za pomocą łyżeczki uformować zgrabne kuleczki (nie spłaszczać ich) wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć je dokładnie w cukrze pudrze i od razu (aby ciasto nie ociepliło się) piecz ok. 10-11 minut w temp. 180st. ( ja piekłam 7-8 minut)
Słowo kluczowe ciasteczka, czekolada, królik na słodko, Królikowe hity, na słodko