10suszonych pomidorów z zalewy pokorjonych w paski
200gmrożonego groszkuugotowanego w wodzie
1szkl bulionu
1szklanka passaty pomidorowej
4ząbki czosnku przecisnięte przez praskę
sólpieprz
1łyżka ziół prowansalskich
Instrukcje
Mięso mielone umieścić w większej misce. Dodać odciśnietą bułkę. Dodać przyprawy i czosnek, dobrze wymieszać. Dodać startą na grubych oczkach cebulę. Dodać jajko. Dokładnie wyrobić ręką, następnie uformować nieduże pulpeciki.
Na patelni z rozgrzanym olejem obsmażać z 2 stron pulpeciki na złoty kolor.
Na patelni umieścić olej. Na rogrzany tłuszcz dodać pora. Przesmażyć aż się zeszkli. Następnie dodać jarmuż. Wymieszać. Dodać czosnek i przyprawy. Zalać bulionem i dusić. Następnie dodać passatę pomidorwa i suszone pomidory. Dusic razem kolejne kilka minut. Dodać pulpety i gotowac koljen kilka minut razem. Na koniec dodać zielony groszek
Słowo kluczowe indyk, jarmuż, Królikowe hity, mięso mielone, pulpety