Cofnij

Przepis na: zupę z łososiem i kukurydzą

Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 30 minuty
Łączny czas 40 minuty
Rodzaj Soup
Kuchnia international
Porcje 2

Składniki
  

  • 700 g łososia
  • 7 małych ziemniaków
  • 200 g wędzonego boczku pokrojonego w kostkę
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • czerwony pieprz
  • tymianek oregano, majeranek
  • sól
  • 750 ml mleka 2%
  • 1 puszka skondesowanego niesłodzonego mleka
  • 1 puszka kukurydzy

Instrukcje
 

  • W małym garnku ugotować ziemniaki na pół twardo (ok 7 minut). Ugotowane i wystudzone pokroic w grubsze plastry
  • Na patelni umieścić olej i na nim przesmażyć boczek. Podsmazony na złoto boczek ściagnąc z patelni i umieścić w osobnej miseczce. Na tłuszczu ze smażenia boczku podsmażyć cebulę. Doprawić do smaku czerwonym pieprzem i ziołami. Wlać mleko słodkie. Wymieszać. Wlac mleko skondensowane. Dodać boczek i chwilę razem gotowaćć. Dodać podgotowane ziemniaki. Dodać kukurydzę z puszki i na koniec łososia pokrojonego w grubszą kostkę. Gotować razem około 5- 7 minut. Podawać według uznania. U mnie była ta pozostałość przesmażonego boczku, szczypior i swieża nać pietruszki
Słowo kluczowe boczek wędzony, Królikowe hity, kukurydza, losos, mleko, mlko skondensowane, obiad na szybko, szybki obiad, zupa, zupy