W naczyniu umieścić miękkie masło, mąkę, cukier i ekstrakt z migdałów. Wyrobić między palcami na kruszonkę, odstawić
Blachę o średnicy 20 /30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Dno formy lekko wylepić połową kruszonki.Podpiec w temperaturze 180ºC przez około 15 minut na bladozłoty kolor
Białka ubić na sztywno, dodawać cukier łyżka po łyżce oraz cukier wanilinowy, cały czas ubijając.Wsypać proszek budyniowy i dobrze zmiksować.
Na podpieczony spód ciasta, wyłożyć ubitą pianę. Układać gęsto maliny lekko wpychając w pianę.
Na wierzch wysypać kruszonkę.
Piec w temperaturze 180ºC przez 40 - 45 minut do zezłocenia kruszonki. Wyjąć, wystudzić.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.