Do miski z pokrojonym w kostkę kurczakiem dodajemy ciemny sos sojowy , shaoxing wine , biały pieprz i mąkę ziemniaczaną . Mieszamy do połączenia składników z piersią z kurczaka .Odstawiamy na 10 min żeby kurczak się zamarynował
W osobnej misce mieszamy ciemny sos sojowy , jasny sos sojowy i ocet balsamiczny .Dodajemy brązowy cukier . Na rozgrzaną patelnię wrzucamy kurczaka i smażymy przez około 5-7 min . Wyjmujemy mięso z patelni i odstawiamy na bok . Na rozgrzaną patelnię po pieczeniu kurczaka dodajemy trochę oleju .Wrzucamy Szechuan peppercorn , suszone papryczki chilli , imbir i czosnek . Mieszamy przez 1 minutę
Dodajemy wcześniej usmażonego kurczaka , szczypior i przygotowany sos z miseczki . Mieszamy .Po minucie dodajemy prażone orzeszki ziemne
Podajemy z ugotowanym ryżem . Ja jako dodatek dodałam małe gotowane kukurydze i zielone strączki groszku i kiełki soczewicy