Na rozgrzanej patelni , na oliwie podsmażyć chorizo pokrojone w plasterki . Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i paprykę pokrojoną w paski . Dorzucić małe pieczarki
Doprawić solą, pieprzem i suszonym oregano, smażyć co chwilę mieszając . Dodać sporo słodkiej papryki w proszku
Dodać kaszę i smażyć mieszając przez około minutę.
Pod koniec dodać posiekaną ostrą papryczkę. Wlać gorący bulion , przykryć i gotować przez 10 minut.
Dodać pomidorki, kukurydzę, fasolę wraz z zalewą, bób.Dodać pomidory z puszki .Wymieszać i zagotować. Gotować bez przykrycia przez ok. 15 minut (w przypadku świeżych pomidorów na większym ogniu), aż kasza będzie miękka, napęcznieje i powstanie gęsty sos.
Często mieszać żeby kaszotto się nie przypaliło
Podawać z dowolnymi warzywami . U mnie z plastrami awokado