Cofnij

Kotlety jajeczne z dynią

Składniki
  

  • 300 g puree z dyni
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 jajko surowe
  • Olej do smażenia
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • Szczypior
  • 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
  • Sól pieprz

Instrukcje
 

  • Jajka ugotować na twardo . Obrane ze skorupek  włożyć do miski . Doprawić solą i pieprzem  . Rozgnieść widelcem.  Dodać  puree z dyni, kurkumę, pokrojony szczypior  .Dobrze wymieszać
  • Dodać 2 łyżki bułki tartej, 1 surowe jajko i dokładnie wyrobić masę. Uformować  kotlety po czym obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu po kilka  minut z każdej strony.