W każdym filecie nożem zrobić nacięcie z boku tworząc "kieszonkę". Mięso doprawić przyprawami . Roztopione masło , wymieszać ze startym czosnkiem i wysmarować tym filety na zewnątrz i w środku
Szpinak opłukać, osuszyć . Na patelni rozpuścić odrobinę masła , wrzucić szpinak i smażyć do miękkości. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i wymieszać z kozim serem . Nadzieniem nafaszerować kieszonkę kurczaka
Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Na blaszce do pieczenia położyć papier do pieczenia. Na pergaminie ułożyć 2 kwadraty z ciasta francuskiego. Po dwóch bokach ciasta nacinać brzegi tworząc paski, środek zostawić w całości
Na środku ciasta umieścić filety i nakładać paski naprzemiennie do środka. Docisnąć łączenia i podciąć ciasto w razie potrzeby. Ciasto posmarować roztrzepanym żółtkiem z mlekiem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 40 minut na złoty kolor.
Sposób zawinięcia piersi na zdjęciu poniżej (zdjęcie zaczerpnięte z internetu )