Cebulę i pora pokroić w talarki, czosnek w plasterki. Liście selera naciowego pokroić drobno.
Na patelni podsmażyć pora, cebulę i czosnek. Przyprawić solą i pieprzem.Dusic chwile pod przykryciem. Przełożyć warzywa do naczynia żaroodpornego. Następnie dolać śmietanę kremówkę. Piers obtoczyć w mieszance przypraw. Na patelni podsmażyć na zloty kolor. Przełożyć piers do naczynia żaroodpornego tak żeby była pokryta sosem śmietanowo porowym . Wstawić do piekarnika i piec około 40 min pod przykryciem. Międzyczasie ugotować makaron aldente w osolonej wodzie. Wyjąć piers z kury i pokroić w plastry
Do sosu dodać makaron i podgrzewać go jakąś minutę, ciągle delikatnie mieszając aby makaron obszedł sosem. Pod koniec dodać starty ser parmezan
Makaron w sosie podawać z piersią i dowolnymi warzywami