Piersi z kurczaka umyć i odciąć kawałki tłuszczu. Ser kozi i figi pokroić w drobną kostkę.. Włożyć ser i figi do jednej miseczki i zalać białym winem. Odstawić na kilka minut.
Piekarnik nagrzać do 180 C
W osobnej misce wymieszać śmietanę, musztardy oraz miód .Doprawić solą i pieprzem.
Piersi rozkroić wzdłuż, tworząc kieszonki. Do każdej kieszonki włożyć porcję sera i fig. Owinąć dwoma plastrami szynki parmeńskiej .Tak przygotowane piersi włożyć do naczynia żaroodpornego i zalać śmietaną tak by przykryła piersi z kurczaka
Włożyć do piekarnika i piec 40-50 minut w zależności od wielkości piersi (jeśli są małe może wystarczyć nawet ok. 30 – 35 minut). Piersi podawać z makaronem wymieszanym z sosem śmietanowym , prażonymi płatkami migdałowymi , figami i plasterkami koziego sera