Liście kapusty włożyć do osolonego wrzątku na 10 minut, odcedzić, ostudzić i usunąć z nich zgrubiałe części.
Mięso włożyć do większej miski. Ryż ugotować, przelać zimną wodą na sicie, odsączyć i wystudzony dodać do mięsa. Dodać jajko . Cebulę obrać, zetrzeć na tarce, dodać do mięsa z ryżem. Doprawić solą (około pół łyżeczki), pieprzem (1/4 łyżeczki) i resztą przypraw . Wszystko wymieszać i dobrze wyrobić dłonią.
Na foli aluminiowej ułożyć liście kapusty, tak aby nachodziły na siebie. Na liściach rozłożyć masę mięsno ryżową i przy pomocy foli aluminiowej zwinąć roladę. Gotową roladę zawinąć w folię aluminiową na której się znajdowała. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub ceramicznej foremki .Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 30 minut . Po tym czasie wyciągnąć z piekarnika , odwinąć z folii . Włożyć ponownie do naczynia i zalać śmietaną wymieszaną z bulionem warzywnym i koprem . Wstawić do piekarnika na kolejne 30 minut.