Makaron zielony wstążkiugotowany według instrukcji na opakowaniu
Instrukcje
Polędwica wieprzowa
Polędwicę posypać pieprzem grubo zmielonym z każdej strony. Doprawić przyprawami. Obsmażyć na złoty kolor na patelni z rozgrzanym olejem – mięso powinno pozostać sprężyste.Przełożyć polędwiczkę do brytfanny i polać ją tłuszczem ze smażenia. Wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika .
(Czas pieczenia polędwiczki – podzielić jej wagę na pół żeby uzyskać maksymalny czas jaki powinna spędzić w piecu, u mnie 20-25 minut. Przed krojeniem i podaniem mięsa na stół odczekać 5 minuObtoczyć w pokruszonych pistacjach.
Na sos :
Śmietankę podgrzać w rondelku, dorzucić ser pleśniowy i mieszać do momentu rozpuszczenia w śmietance.
Ugotowany makaron połączyć z sosem z sera pleśniowego.
Polędwiczki podawać z makaronem, sosem i szparagami.