Filety oczyścić z błonek i kostek. Przekroić wzdłuż na 2 cieńsze filety, odciąć polędwiczki.
Całe mięso doprawić solą, pieprzem i przyprawami. Natrzeć startym czosnkiem i wysmarować łyżką oliwy. Kurczaka odstawić do zamarynowania na około 1 godzinę.
Mięso obtoczyć w mące, następnie kłaść na rozgrzaną dużą patelnię z 2 łyżkami oliwy i smażyć po ok. 3 minuty z każdej strony. W razie potrzeby smazyć partiami. Usmażone kawałki kurczaka zdjąć z patelni i odłożyć na talerz.
Na tę samą patelnię wrzucić jarmuż, dodać pokrojone suszone pomidory wyjęte z zalewy i smażyć razem przez 1 minutę. Opcjonalnie wlać wino i chwilę pogotować na większym ogniu.
Wlać bulion i zagotować. Włożyć z powrotem mięso na patelnię. Gotować przez ok. 1 minutę, przewrócić na drugą stronę i powtórzyć gotowanie.
Wlać śmietankę i zagotować.
Słowo kluczowe jarmuż, Królikowe hity, pierś z kurczaka, suszone pomidory