Z tej ilości składników wyszedł mi sernik w tortownicy 24 cm i 3 mini serniczki w papilotkach.
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
W dużej misce umieścić miękkie masło masło i utrzeć na puszystą, białą masę. Dodawać porcjami twaróg, dalej ucierając.
W osobnej misce utrzeć żółtka z cukrem do białości. Dodać do masy serowej i krótko zmiksować.
Do masy serowej dodać mąkę pszenną i budyń. Zmiksować tylko do połączenia się składników.
Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić. W osobnym naczyniu ubić białka na pianę.
Do masy serowej dodać ubitą kremówkę, ubitą pianę z białek i bakalie i delikatnie wymieszać.
Tortownice o szerokości 24 cm wysmarować masłem. Przełożyć masę serową, wyrównać.
Piec w temperaturze 170ºC około 60 minut. Studzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie włożyć na noc do lodówki.
Najlepiej kroi się schłodzony, cienkim, ostrym nożem.