1łodyga selera naciowego pokrojonego w drobna kostkę
garsć świeżej pietruszki i kolendry
1ząbek czosnku przeciśniety przez praskę
1łyżeczka octu balsamicznego
1łyżeczka miodu
1łyzka soku z cytryny
sól do smaku
pieprz do smaku
Instrukcje
Morszczuk
Nagrzać piekarnik do temperatury około 180°Filety umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Zmiażdżyć ząbki czosnku. W misce wymieszać zioła i sos tangy yakisoba.Powstałą marynatą natrzeć rybę i dostawić na dwie godziny. W folii umieścić rybę i dobrze ją zawinąć. Piec około 30 minut.
Na salsę:
Ananas, truskawki, seler naciowy i awokado pokroić w drobną kostkę i wymieszać z posiekaną pietruszką i kolendrą. Połaczyć z pozostałymi składnikami.