Każdą pierś lekko rozbić dłonią i doprawić do smaku solą, pieprzem, kminkiem, czerwoną papryką i granulowanym czosnkiem.
Na patelni rozpuścić olej kokosowy i obsmażyć piersi z kury na złoty kolor z dwóch stron.
Zdjąć kurczaka z patelni i odłożyć na osobny talerz. Na tłuszcz ze smażenia kurczaka wrzucić marchewkę pokrojoną w talarki.Smazyć przez kilka minut, następnie dodać pokrojona w kostkę cebulę i dusic do zeszklenia. Dodać szpinak. Jak szpinak zmniejszy swoja objętość dodać ciecierzycę. Przełożyc do ceramicznego lub żarodopornego naczynia. Dodać bulion, sok z limonek i przyprawy.Wlać mleko kokosowe. Wymieszac. Dodać piersi z kurczaka i całośc wstawic do piekarnika ( 180 C) na około 30 min bez przykrycia, żeby zredukować nadmiar płynu.
U mnie pierś podawana z pieczonymi ziemniakami. Można podawać tez z ryżem