Cofnij
Drukuj
Mniejszy
Normalny
Większy
Pierś z kury w paprykowej potrawce
Wydrukuj przepis
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Czas gotowania
45
minuty
minut
Łączny czas
1
godzina
godzinę
Rodzaj
Main Course
Kuchnia
international
Porcje
2
Składniki
6
papryk : czerwona
pomarańczowa, żółta
1
por pokrojony w talarki
6
suszonych pomidorów pokrojonych na male kawałki
2
ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
1/4
szklanki bulionu warzywnego
olej
sol
pieprz
3
piersi z kury pokrojone w plasterki
1
łyżka oleju
sól
pieprz
słodka papryka w proszku
Instrukcje
Paprykę przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Na rozgrzanym oleju podsmażyć pora i paprykę.
Dorzucić suszone pomidory i czosnek. Dodać bulionu. Dusić pod przykryciem około 15 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Pierś pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
Na oleju podsmażyć pierś do lekkiego zrumienienia. Podsmażoną pierś przełożyć do paprykowej potrawki i dusić razem około 25 min.
Podawać z ryżem i awokado.
Słowo kluczowe
Królikowe hity, kurczak, papryka, pierś z kurczaka, szybki obiad