Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i poáczy na gładką masę. Nie miksować zbyt długo, żeby nie nie napowietrzać masy serowej.
Masę serową wylać na schłodzony ciasteczkowy spód. Wyrównać.
Sernik piec w kąpieli wodnej.Owinąć formę folią, co pozwoli uchronić sernik od dostania się wody w trakcie pieczenia. Formę z sernikiem umieścić w większej formie lub naczyniu żaroodpornym, do którego nalać ugotowaną wodę do połowy wysokości formy z sernikiem.
Piekarnik nagrzać do 180°Wstawić formę z sernikiem i piec przez 10 minut. Po upływie 10 minut obniżyć temperaturę do 110 C i piec dodatkowe 60 – 90 minut
Wyłączyć piekarnik, sernik pozostawić w nim do przestudzenia na 1 godzinę, lekko uchylając drzwiczki. Wyjąć z piekarnika, ostudzić w formie. Schłodzić w lodówce przez minimum 12 godzin.