Cofnij

Pierś z kurczaka nadziewana brokułem

Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 45 minuty
Łączny czas 1 godzina
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Porcje 3

Składniki
  

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 1/2 ugotowanego brokuła
  • 2 łyżeczki miękkiego masła
  • 1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 2 łyżki oliwy
  • tarta gałka muszkatołowa
  • sól pieprz
  • 8 plastrów szynki parmeńskiej

Instrukcje
 

  • Filety umyć i osyszyć. Rozbić cienko przez folię. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową
  • Ugotowanego brokuła zmiksować blenderem razem z czosnkiem i masłem . Doprawić solą i pieprzem.
  • Masę brokułową rozsmarować na mięsie. Zwinąć w roladki. Roladki zawinąć w plasterki szynki.
  • Wyjąć blaszkę z piekarnika, rozprowadzić na niej oliwę i ułożyć w tym miejscu roladki z kurczaka. Wstawić do piekarnika na około 25 minut. Pokroić na 2 – 3 cm plasterki. Podawać według uznania
Słowo kluczowe brokuły, dania mięsne, kurczak, pierś z kurczaka