Pierś z kury doprawić solą, pieprzem i papryką. Delikatnie obtoczyć w mące. Rozgrzać patelnię z oliwą, a gdy będzie gorąca włożyć kurczaka, podsmażać do zbrązowienia z każdej strony. Odłożyć na talerz.
Na tę samą patelnię włożyć marchewkę oraz pora. Smażyć mieszając przez ok. 2 minuty, dodać masło i jeszcze chwilę podsmażać.
Dodać bulion i zagotować. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i kurkumę, wymieszać. Przykryć i gotować przez ok. 3 minuty. Włożyć podsmażone piersi z kurczaka i gotować bez przykrycia przez ok. 2 minuty, w międzyczasie raz przewrócić mięso.
Wlać śmietankę, dodać zielony groszek i koperek, wymieszać i zagotować. Pogotować chwilę jeśli sos nie jest jeszcze gęsty.