Cofnij

Kotlety rybne z suszonymi pomidorami

Składniki
  

  • 800 g filetów z dorsza
  • 1 czerstwa bułka namoczona w mleku i odsączona
  • 6 kawałków suszonych pomidorów z zalewy
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Instrukcje
 

  • Pokroić rybę na mniejsze kawałki. W blenderze umieścić bułkę oraz suszone pomidory i pietruszkę. Zmiksować na gładką masę. Dorzucić rybę i miksować tylko chwilę, żeby ryba połączyła się z masą. Doprawić solą i pieprzem. Uformować kotlety. Moczyć w roztrzepanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na umiarkowanym ogniu do zrumienienia. Podawać z dowolnymi dodatkami. Ja podałam z puree z batatów i buraczkami