Boczek pokroić w drobną kostkę. Przełożyć na patelnię, podlać odrobiną oleju i podsmażyć. Pod koniec dorzucić drobno pokrojoną cebulę i usmażyć na złoty kolor.
Obrany, zimny bób rozdrobnić widelcem. Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać parmezan , złocisty boczek z cebulą i czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą i pieprzem.Wymieszać. Farsz można włożyć na chwilę do lodówki, by stężał.
Na ciasto pierogowe
Mąkę wymieszać z solą, dodać jajko . Wrzącą wodę połączyć z masłem.Do mąki dodać gorącą wodę z masłem i zagnieść do uzyskania gładkiego ciasta. Odstawić na 30 min, żeby ciasto odpoczęło. Ciasto rozwałkować na cienkie placki . Z ciasta szklanką wycinać koła. Na każdy kawałek ciasta nakładać łyżeczkę farszu i lepić pierogi. Wrzucić na osolony wrzątek z dodatkiem łyżki oleju i gotować ok 2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.