Cofnij
Drukuj
Mniejszy
Normalny
Większy
Sałatka z czerwoną kapustą, koprem włoskim i bobem
Wydrukuj przepis
Składniki
Na sałatkę
1/4
poszatkowanej czerwonej kapusty
1/2
bulwy kopru włoskiego
100
gr
ugotowanego i obranego bobu
100
gr
ugotowanej białej kaszy gryczanej
50
gr
ziarna granatu
zielona sałata
garść świeżej poszatkowanej pietruszki
garść pokruszonych pistacji
sól
pieprz
Dressing
1
łyżka miodu
1
łyżka oliwy z oliwek
1
łyżka soku z cytryny
1
łyżka musztardy dijon
1
łyżka majonezu
Instrukcje
Na sałatkę
W misce wymieszać wszystkie składniki i doprawić sola i pieprzem.
Dressing
Do dość miski wlać płynny miód, sok z cytryny i oliwę. Dodać musztardę i majonez
Dokładnie wymieszać aż sos uzyska jednolitą konsystencję. Sosem polać sałatkę i wymieszać.