Cofnij

Blondie z pistacjami i malinami

Składniki
  

  • 200 g miękkiego masła
  • 400 g białej czekolady Lindt pokruszonej
  • 220 g drobnego cukru
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu waniliowego
  • 300 g mąki pszennej
  • 100 g mąki pszennej samorosnącej https://www.mojewypieki.com/post/produkty-do-wypiekow-w-uk
  • 180 g pistacji
  • 200 g malin

Instrukcje
 

  • Nagrzać piekarnik do 150 ° C. Blachę o wymiarach 27,5 × 13 × 3,5 cm wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować masłem
  • Umieścić masło i białą czekoladę w szklanej misce i rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • W misie miksera umieścić cukier, jajka i wanilię. Ubić. Dodać przesianą mąkę. Na koniec dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem i pistacje.
  • Wylać masę do przygotowanej blachy. Na wierzchu rozłożyć maliny. Piec przez ok 35 minut
  • Odstawić do wystygnięcia i pokroić na 12 kawałków.