W rondelku umieścić masło oraz czekoladę gorzką i mleczną. Rozpuścić na małym ogniu, ciągle mieszając, aż składniki się roztopią. Zdjąć z ognia, wlać mleko i wymieszać.
Żółtka oddzielić od białek i ubić z brązowym cukrem na puszysty krem. Dodać masę czekoladową i zmiksować do połączenia się składników. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmiksować na małych obrotach miksera tylko do połączenia.
Do białek dodać sól i ubić na sztywną, błyszczącą pianę (ubijać mikserem ok. 5 - 7 minut). Dodać do czekoladowej masy i delikatnie wymieszać.
Przygotować 16 papilotek do muffinów (jeśli nie są sztywne włożyć je do formy na muffiny). Wlać odrobinę ciasta na spód papilotek. Umieścić płaską łyżkę nadzienia wiśniowego lub odsączonych wiśni z kompotu. Zalać ciastem.
Piec w temperaturze 170ºC, bez termoobiegu, przez około 20-30 minut. Wystudzone posmarować serkiem mascarpone i udekorować wiśniami