Cofnij

Jajeczne kotlety

Czas przygotowania 20 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Łączny czas 30 minuty
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Porcje 6

Składniki
  

  • 6 ugotowanych na twardo jajek
  • 1 jajko surowe
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 bułka pszenna
  • 2 łyżki posiekanego świezego koperku
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Instrukcje
 

  • Ugotowane na twardo jajka dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać surowe jajko, sól, pieprz, namoczoną i odcisnietą bułkę pszenną. Dodać dwie łyzki bułki tartej i koperek. Dokładnie wymieszać, uformować kotlety
  • Obtoczyć w bułce tartej
  • Rozgrzać olej na patelni. Gdy będzie gorący, włożyć kotlety, zmniejszyć ogień do umiarkowanego i smażyć powoli rumieniąc przez ok. 3 minuty, przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie
Słowo kluczowe kotlety, Królik dba o linię, Królikowe hity