100gfasoli szparagowej pokrojonej na mniejsze kawałki
garść jarmużu
100gpieczarek pokrojonych w plasterki
2łyżki masła
1łyżka oleju
2łyżki ziół prowansalskich
1puszka tuńczyka ser parmezan opcjonalnie
1 1/2szkl bulionu
1/3szkl białego wina
garść ugotowanych kasztanówniekoniecznie
2ząbki czosnku przeciśniete przez praskę
Instrukcje
Na rozgrzanej patelni rozpuścić tłuszcz ( olej i masło ) Na gorący tłuszcz wsypać kaszę gryczaną i kilka przesmażyć przez około 3 minuty. Do kaszy dodać przyprawy. Przemieszać. Następnie dodać marchew i pora. Podsmażyć z kaszą. Dodać czosnek. Wlać wino i gotować do odparowania płynu. Następnie dodać pieczarki i smażyć chwilę razem. Wrzucić fasolkę i wlać część bulionu. Gotować aż kasza wchłonie cały bulion i wlać następna porcję bulionu. Następnie wrzucić jarmuż. Gotować kaszę z warzywami do momentu wyczerpania całego bulionu. Pod koniec dodać kasztany ( nie musicie, jeśli nie macie ). Kaszotto podawać ze startym parmezanem i jak ktoś lubi z tuńczykiem. Można jeść według uznania. Jeśli nie pijecie alkoholu możecie pominąć wino.
Słowo kluczowe grzyby, kaszotto, Królik dba o linię, pieczarki