Cofnij

Pumpkin buns with philadelphia filling

Czas przygotowania 30 minuty
Czas gotowania 30 minuty
1 godzina 30 minuty
Łączny czas 2 godziny 30 minuty
Rodzaj Breakfast
Kuchnia international
Porcje 12

Składniki
  

Na bułeczki

  • 3,5 szklanki mąki pszennej
  • 12 g drożdży suchych
  • 1 jajko
  • 80 g cukru
  • 3/4 szklanki mleka letniego
  • 3/4 szklanki puree z dyni
  • 50 g masła roztopionego
  • 1/4 łyżeczki soli

Na nadzienie serowe

  • 200 g twarogu lub sera philadelphia
  • 1 budyn waniliowy
  • 80 g cukru pudru
  • 20 g masła

Instrukcje
 

Na bułeczki

  • Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami. Dodać pozostałe składniki. Wyrobić. Pod koniec wlać roztopiony i przestudzony tłuszcz. Zarobić ciasto, tak by było miękkie i elastyczne. Z ciasta zrobic kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, odstawić w ciepłe miejsce. Przykryć ręczniczkiem kuchennym aż podwoi objętość (zajmie to około 1,5 godziny).

Na nadzienie serowe

  • Twaróg włożyć do miski, dodać budyn, cukier puder oraz miękkie masło. Miksować przez ok. 1 minutę.
  • Następnie podzielić wyrośniete ciasto na pół, rozwałkować oba kawałki i wyciąć kólka. W środku zrobić zagłebienie i umieścic nadzienie serowe
  • Bułeczki ułożyć na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia, w sporych odległościach od siebie. Przykryć ręczniczkiem kuchennym, odstawić na około 30 minut do ponownego
  • Wyrośnięte bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 200ºC i przez około 13 minut
  • Wszystkie składniki na ciasto umieścić w maszynie według kolejności: płynne, sypkie, na końcu suche drożdże. Nastawić program do wyrabiania i wyrastania ciasta 'dough'. Po skończeniu programu (1,5 h), ciasto wyjąć, krótko wyrobić. Dalej postępować według powyższego przepisu.
Słowo kluczowe bułeczki drożdżowe, drożdżówki, królik na słodko