Mrożone maliny umieścić w garnuszku. Dodać jedną łyżkę cukru . Podgrzać i zagotować do rozpuszczenia się cukru, zestawić z ognia . Zblendować maliny na gładką masę.(W razie konieczności przetrzec przez sitko )
Miękkie masło umieścić w żaroodpornej misce. Dodać cukier. Krótko wymieszać mikserem. Następnie dodać żółtka. Dodać sok wyciśnięty z cytryn i wymieszać do powstania gładkiej masy. Na koniec dodać malinowe pure.
W garnku podgrzać wodę . Na garnku postawić masę jajeczno malinową tak żeby dno miski nie dotykało gorącej wody.
Mieszać masę powoli aż zgęstnieje do konsystencji budyniu
Na ciasto
Masło rozpuścić z cukrem, kakao i wodą. Wystudzić
Wystudzoną masę wymieszać z żółtkami, mąką, proszkiem i sodą. Dodać ubitą pianę z białek. Ma koniec delikatnie wmieszać maliny
Piec w 180 stopniach w średniej formie około godziny aż drewniany patyczek będzie suchy.
W wystudzonym cieście długim patyczkiem zrobic otwory. Na wierzchu rozsmarować malinowy krem tak żeby wpłynął do środka otworów
Słowo kluczowe kremy, królik na słodko, maliny, wegetariańskie