1opakowanie kiełbasy chorizopokrojonej w grubsze plasterki
1cebulapokrojona w kostkę
2ząbki czosnkuprzeciśniete przez praskę
6szklanek bulionu z kurczaka
4szklanki słodkich ziemniakówobranych i pokrojonych w kostkę
2czerwone papryki pokrojone w paski
1puszka kukurydzy z puszki
100gpieczarek pokrojonych w plasterki
400f pomidorów pelati
¾łyżeczki soli
słodka papryka
kmin rzymski
kurkuma
Instructions
W dużym garnku rozgrzac olej. Dodać chorizo; smażyć aż do zrumienienia, około 8 minut.
Dodać cebulę; grzyby, gotować, mieszając od czasu do czasu, aż będą miękkie, około 3 minut. Dodać czosnek; gotować około 1 minuty. Dodać bulion, słodkie ziemniaki, paprykę, kukurydzę i pomidory. Przyprawiać do smaku. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, około 20 minut.