2szklanki słodkich ziemniakówobranych i pokrojonych w kostkę
1szklanka dyni pokrojonej w kostkę
200gugotowanego i obranego bobu
3czerwone papryki pokrojone w paski
100gpieczarek pokrojonych w plasterki
400f pomidorów pelati
¾łyżeczki soli
słodka papryka
kmin rzymski
kurkuma
Instrukcje
W dużym garnku rozgrzac olej. Dodać cebulę i smażyć przez kilka minut
Dodać grzyby, gotować, mieszając od czasu do czasu, aż będą miękkie, około 3 minut. Dodać czosnek; gotować około 1 minuty. Dodać bulion, słodkie ziemniaki, dynię, paprykę i pomidory. Przyprawiać do smaku. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, około 20 minut.
Pod koniec dodac ugotowany bób. Podawac z kleksem smietany
Słowo kluczowe Królik dba o linię, szybki obiad, zupy