Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie na około 5-7 minut, następnie wyjąć i lekko odcisnąć.
Odciśniętą żelatynę podgrzać w niewielkim naczyniu i rozpuścić.
Białka umieścić w wysokiej, szklanej misce. Białka ubijać mikserem zaczynając od mniejszych obrotów miksera i stopniowo zwiększając. Białka ubijając nie dłużej niż 3 minuty, by nie przebić pęcherzyków powietrza.
Zacząć dodawać cukier. Po każdej łyżce miksować na najwyższych obrotach, do czasu aż cukier połączy się z pianą i całkowicie w niej rozpuści. Będzie to trwało około 1 minuty. Po dodaniu całego cukru, wlać sok z cytryny. Zmiksować do połączenia. Masa powinna powstać gładka, gęsta i bardzo błyszcząca. Pod koniec dodać sok z pomarańczy
Do bezowej pianki wlać lekko przestudzoną żelatynę. Chwilę zmiksować masę na minimalnych obrotach. Wylać na kawowy mus i wstawić do stężenia do lodówki