Cofnij

Jajecznica z krewetkami

Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Łączny czas 20 minuty
Rodzaj Breakfast, Main Course
Kuchnia international
Porcje 2

Składniki
  

  • 5 JAJ
  • 250 G KREWETEK
  • 1/2 PORA
  • 7 WINNYCH DOJRZAŁYCH POMIDORÓW
  • 100 G ŚWIEŻEGO ZIELONEGO GROSZKU
  • 2 ŁYŻKI MASŁA
  • 3 ZĄBKI CZOSNKU
  • SÓL PIEPRZ, OREGANO, TYMIANEK, KMIN RZYMSKI, CZERWONA PAPRYKA W PROSZKU

Instrukcje
 

  • Masło rozpuścić na patelni. Dodać czosnek,wymieszać, wrzucić krewetki smazyc po minucie z każdej strony.W trakcie smażenia doprawić przyprawami. Krewetki ściągnąć z patelni na talerzyk. Na tłuszcz po smażeniu krewetek dodać pora, dusić kilka minut i dodać przyprawy do smaku. Następnie wrzucić pomidory. Po czasie ok 3 minut wsypać zielony groszek. Po kilku minutach dodać jajka i mieszać, az się zetną do ulubionej konsystencji. Na koniec dodać wcześniej usmażone krewetki. Podawać według uznania. Ja podałam na kromkach chleba
Słowo kluczowe jajecznica, jajka, krewetki, Królik dba o linię, śniadanie, śniadanie na szybko