Cofnij

Kurczak w kiszonych pomarańczach

Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 45 minuty
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Porcje 4

Składniki
  

  • 500 g pałek z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 3 zabki czosnku przecisniete przez praskę
  • 4 łyzki pasty tagine
  • 2 kiszone pomarańcze 8 ćwiartek
  • 2 czerwone cebule pokrojone na ćwiartki

Instrukcje
 

  • Pałki z kurczaka posolić, popieprzyć, natrzeć czosnkiem i pastą tagine. Odstawic do marynowania najlepiej na całą noc. Na drugi dzien umieścić w naczyniu żaroodpornym, obłożyć kiszonymi pomarańczami i cebulą. Przykryć pokrywką i piec w piekarniku nagrzanym do 200 C przez około 45 min
Słowo kluczowe dania mięsne, kurczak, poimarańcze