Piersi z kurczaka pokroić na cieńsze filety i lekko rozbić tłuczkiem. Pierś doprawić solą, pieprzem i posypac ziołami prowansalskimi. Odstawić na godzinę.
Brokuła podzielić na różyczki. Przyprawione kawałki mięsa obtoczyć w mące z obu stron.Na patelnię dodać olej i masło. Na rozgrzany tłuszcz wrzucać obtoczone w mące kawałki kurczaka. Mięso smażyć w dwóch lub trzech turach. Obsmażone na złoto mięso przełożyć na talerz. Na tłuszcz po smażeniu piersi wrzucić brokuła i przesmażyć. Do podsmażonego brokuła dodać czosnek. Zalać bulionem i gotowac ok 3 minuty. Do brokuła dodac wcześniej podsmażoną pierś i gotować około 5 minut. Na koniec wlać śmietankę i dodać sos chrzanowy lub chrzan do smaku.
Słowo kluczowe brokuły, dania mięsne, pierś z kurczaka