Cofnij
Szparagi zawinięte w wędzonego łososia

Szparagi zawinięte w wędzonego łososia

Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Łączny czas 20 minuty
Rodzaj Main Course
Kuchnia international
Porcje 2

Składniki
  

Na szparagi

  • 500 g świeżych zielonych szparagów – jeden pęczek
  • pół łyżeczki soli i cukru
  • woda

dodatkowo

  • kilka plastrów wędzonego łososia
  • 3 jajka ugotowane na miękko
  • mozzarella
  • pędy zielonego groszku

Instrukcje
 

Na szparagi

  • Oderwać zdrewniałe końcówki szparagów. Gotować ok 4 min w małej ilości wody z dodatkiem soli i cukru
  • Ugotowane szparagi zawinąć w plastry łososia. Dodać jajka i mozzarellę. Udekorować pędami groszku
Słowo kluczowe jajko, mozarella, obiad na szybko, szparagi, szybki obiad, wędzony łosoś