Cofnij
Pesto z zielonego groszku

Pesto z zielonego groszku

Czas przygotowania 15 minuty
Łączny czas 15 minuty
Rodzaj Breakfast
Kuchnia international
Porcje 4

Składniki
  

  • 200 g mrożonego groszku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pęczek naci pietruszki
  • 60 g pistacji
  • 80 g tartego parmezanu
  • 2 łyżki oliwa extra vergine jeśli potrzeba więcej proszę dodać

Instrukcje
 

  • Groszek zblanszować przez dwie minuty. Umieścić w blenderze i lekko zmiksować. Dodać pistacje i ponownie zmiksować. Dodać resztę składników. Miksować do uzyskania ulubionej konsystencji. Ja lubię jak nie jest całkowicie zmiksowane na papkę. Jeśli widzisz, że pesto jest za gęste dodać więcej oliwy.
  • Podawać według uznania, np na grzance z dodatkiem jajka na miękko, czy mozzarelli
Słowo kluczowe parmezan, pesto, pistacje, zielony groszek